I pekaři musí na dovolenou

Již měsíc dopředu jsem věděl, že si Alča a Davidem plánují malý výlet na Moravu, a že místo Davida pojedu v pátek 29.1. na závoz já. V mém “obyčejném” povolání jsem si předem na pátek domluvil volno, abych se pak ráno mohl vydat na závoz místních i pražských prodejen, do kterých z pekárny dodáváme. Ale abych nepředbíhal. Autobusem jsem se po práci v předvečer závozu dopravil do Křepenic. Po cestě jsem i stihl jedno chlazené u bráchy a pak už šup do pekárny. Na poradu, mezi tím sázením do pece nebyl moc čas, vesměs jsem se ale dozvěděl, že mám auto všude postavit na blikačky a dát za okno cedulku “ZÁSOBOVÁNÍ” a vše bude v pořádku :)

Ranní ptáče dál doskáče

Vstávačka pěkně ve čtvrt na 6. Ráno jsem na sebe jen hodil oblečení, provedl řádnou očistu, popadl foťák a mazal ke Kramšům. S Davidem jsme naplnili auto a už jsem jel. Nový Knín a potraviny U Mašků, mají tu i kávu, co víc si přát :) První závoz rychle vyloženo a jedu dál. V pravé ruce telefon, v levé káva a volant. Zvládl jsem i řadit a koukat, jak mi za zády pomalu světlá a obloha, slunko brzy vyjde. Na řadě byla Dobříš, dobře nás tu znají a místním náš chleba opravdu chutná. Zavážíme jak Řeznictví Dvořák, tak místní Jednotu COOP. Opět rychlá akce. Jinak tomu nebylo ani v Obořiští, Příbrami a doskákal jsem opravdu daleko. V Praze mě čekala ještě řádka prodejen a tak jsem se rozhodl odměnit vynikajícím chlebíčkem (vlastně dvěma) z chlebíčkárny na Letné. Dobrota! Po všech místech jsem rozvezl po bedýnce pečiva a dobré náladě a nejvíc jsem si jí samozřejmě nechal do Dejvic. :)

Ano, je skutečně 100%!

Víte, že aby se mohl chleba nazývat žitným, musí v něm být 90% žítné mouky? A víte, že ten náš je skutečně 100%? Ani 90, ani 95, prostě 100%. Ochutnávku téhle dobroty jsem dělal na Dejvické v místním Sklizenu. A jak samo Sklizeno říká “Věříme, že dobré a kvalitní potraviny si zaslouží každý z nás” zasloužili si mě zákazníci až do 3 odpoledne. A že jim chutnalo. Pro některé již neznámá, nakyslá chuť žítného chleba znovu nachází zalíbení a místní nejsou vyjímkou. Vědí co je pro ně dobré a tak jsem měl spoustu pozitivních ohlasů a pěkně si se všemi popovídal nejen o chlebu. Byla to hezká tečka za parádním dnem!

Máme tu nějaké pravidelné čtenáře, či věrné zákazníky? Co by vás zajímalo? Nechte nám komentář třeba na našem facebooku.

 

Vašek K.

 

foto: Václav Křížek

 

foto: Václav Křížek

 

foto: Václav Křížek

 

foto: Václav Křížek

 

kvasový chléb, pekárna křepenice

foto: Václav Křížek

Nahoru